Orang Melayu

Inilah orang kita. Kasi peluang, tapi dibuang. Nak kerja tinggi, nak kerja senang, nak banyak duit – semuanya ‘nak’ tapi tak nak usaha. Susah sikit, muka panjang. Semuanya harap diberi. Cakap sikit, marah. Nanti cakap kita ni terlampu moden, tak ingat ‘orang sendiri’. Tapi cerminlah diri tu. Macam mana bangsa lain boleh didepan, kita ni asyik dibabitkan dengan ‘relek one corner’. Tolonglah. Bukalah minda Melayu kita ni. Kalau tidak sampai bila pun kita ni tak akan maju. Sampai bila-bila pun asyik dibelakang bangsa lain. Wake up your blardy mind!

Yang sensitive tu eh, kalau sakit hati baca, don’t try me. Really, don’t.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s